עיצוב גינה אורגנית ואקולוגית
מדובר במושג אשר מתאר תכנון גינה או גן בר קיימא שמקיים את עצמו במינימום התערבות וללא פגיעה בסביבה תוך ניצול צמחים ומשאבים מקומיים. הגן מתאים את עצמו לאדם ולסביבה לפי האקלים ועונות השנה ללא שימוש בחומרים הדברה, דישון וכימיקלים למיניהם. עיצוב גינה העונה על צרכי הקיימות sustainable garden וניתן לגדל בה פירות, ירקות ועשבי תיבול ומרפא בצורה חסכונית במים וללא כימיקלים.
גינון סביבתי אקולוגי
זוהי דרך גינון הלוקח בחשבון את "טביעת הרגל" האקולוגית של חיינו, נסיון להפחית את העומס שאנחנו מהווים על המאזן האקולוגי העדין של הטבע סביבנו, דרך לנצל את המשאבים הקיימים לרשותנו מבחינת שטח גינון בצורה האופטימלית המשיגה את מירב התוצאות מבלי להזיק לסביבה על ידי חומרי הדברה, דשנים כימיים, בזבוז מים וכדומה.
הקמת גינה אורגנית אקולוגית למטרות מאכל
כנ"ל לגבי גינון למטרות גידול צמחי מאכל ותבלין. ניתן בשטח מצומצם מאוד של גינה או אפילו של מרפסת לגדל צמחי מאכל ותבלין רבים שיכולים לספק חלק מצריכה המזון של משפחה ממוצעת. זאת לעתים תוך שימוש בחומרים ממוחזרים כגון חביות, צינורות, פחי מתכת ועוד. בדוגמא כאן אפשר לראות חבית 200 ליטר ממוצעת מאתר בניה, שעשינו בה שימוש מחדש כגינת מאכל אנכית התופסת מעט שטח על מרפסת, במרכזה נמצא מיכל צר העשוי מצינור ביוב מחורר, שבו שוכנות תולעים אדומות הנכנסות ויוצאות אל האדמה שמסביבן דרך החורים שנקדחו בצינור. את התולעים מאכילים בשאריות מזון מהמטבח, וההפרשות שלהן מעשירות את האדמה בחומר הידוע כ"הומוס תולעים אדומות" אשר גם נמכר במשתלות וחנויות כדשן יקר ואיכותי מאוד. כאן אנחנו משיגים למעשה מפעל מיחזור וייצור מזון היעיל מעין כמוהו, שכן הוא גם "מאכיל" את עצמו: את העלים היבשים, הגיזומים, שאריות הירקות שקטפנו מהחבית ואכלנו, אנחנו מחזירים אל התולעים בנוסף לשאריות מזון אחרות מהמטבח, את מי ההשקיה העודפים המלאים הומוס איכותי אנחנו מנקזים למיכל בתחתית החבית ושופכים חזרה לחבית או לעציצים אחרים וכך מזינים את גן הירק ותבלינים שלנו.
עיצוב גינה אקולוגית בישראל נוטה להשתמש בצמחים אשר מלבד המראה המלבב שלהם הינם גם צמחי תבלין שמתאימים למזג האוויר בארץ, כגון רוזמרין, זוטא, אזוב (זעתר), מרווה לסוגיה, לבנדר וכדומה. הצמחים המקומיים אינם צורכים הרבה מים והם עמידים למזיקים ולכן התחזוקה שלהם פשוטה וללא ריסוס. גם עצים מקומיים כגון אלונים, חרובים, עצי זית וכדומה הם עצים אשר זקוקים למעט מים.